vovvarochvavar

Senaste inläggen

Av Karina - 22 april 2011 23:01


Ja, nu är vi mitt i påsken! Här får ni några roliga och/eller påskiga bilder som jag hittat lite varstans på nätet. Håll till godo!


 

Är det det här som kallas "FUNKY CHICKEN?" :-)


       


            


         ANNONS
Av Karina - 21 april 2011 21:13

..plockades på Mirack igår. Precis där hjässan går över i nacke satt den. En liten parvel, hade inte hunnit pumpa ur så mycket blod ännu.


Nu blir det Frontline!Undrar vad denna vovve drömmer om? Det kan inte vara roligt för hunden att ha ett sådant oroligt sömnmönster, det ser ut att vara väldigt obehagligt för den att vakna sådär.
ANNONS
Av Karina - 16 april 2011 20:42


Idag har hönsen varit ute på årets första spatsertur. De har varit och rajdat bredvid komposten och i syrenbuskarna och lite överallt på jakt efter godsaker.


Mirack var förstås med och tittade till dem, men han höll på att valla dem åt fel håll först. Jag kallade tillbaka Mirack som fick sitta still och vänta. Då struttade hönsen själva iväg bort till komposten för att snoka reda på spännande saker.


Mirack var sedan med dem och då och då sniffade han någon av dem i häcken. Hönsen är så vana vid honom, men om han puttar för mycket brukar de slinka in under någon buske. Han vill så gärna kolla vad hönsen gör. Där hönsen dragit fram fanns också Mirack i jakt på hönsbajs, som är en delikatess. För honom alltså!Det är så fridfullt att sitta ute och se hönsen sprätta. 

       

Mirack tittar på Brana som badat och skakar sanden ur fjäderdräkten. Övriga bilder; tuppen Lucifer.


     

Brana och Sara från sin bästa sida. Där kommer ju äggen ut!!! :-) :-) :-)

Man ser hur väl kamouflerade hönsen är.


Av Karina - 8 april 2011 15:39


...är det inte. Jösses anåda i min lilla låda vad det blåser ute! Det verkar som det ska hålla i sig ett par dagar också.


Jag var ut i hönshuset och jag fick knuffa upp dörren, och sedan hålla emot med hela min kroppstyngd (och den är inte liten) för att inte dörren skulle blåsa igen, och jag hade svårt att hålla balansen ändå för vinden pressade på så väldans. Jag höll upp dörren för sambon som skulle bära in en träskiva som vi haft till hönsgården, och skivan blev ju som ett segel så han hade jämnt skägg att kunna hålla i den.


Mirack höll på att bajsa ner sin boll igår också. Han lade den ifrån sig när han skulle på toa. Vinden grep tag i bollen och den rullade iväg mot stället där Mirack sitter, så han höll nästan på att lägga tarmsläppet på bollen. När han ska pinka brukar han aldrig lägga ifrån sig bollen, men när han ska göra nummer två släpper han oftast ner bollen och hämtar den sen efter avslutat toalettbesök.


Såhär ser Miracks päls ut idag.


Av Karina - 3 april 2011 20:44


Jaha. Så var det gjort. Årets självdeklaration. På framsidan står det. Svart på vitt. Min årsinkomst för 2010. Det var inte mycket att hänga i julgranen ska jag säga. På mitt senaste jobb hade jag den lägsta avtalsenliga lön som mitt fackförbund ansåg rimligt. På den tiden var årsinkomsten inte heller något att slå klackarna i taket för, men den var betydligt bättre än det är nu.


Nej, jag tycker inte synd om mig själv eller fikar efter medlidande, vi svälter inte och har tak över huvudet vilket många inte har, men visst vore det lajbans att se 400 000 i rutan för årsinkomst..? :-)


Bilden lånad från Företagarna.

Av Karina - 2 april 2011 18:57


Igår bastade Mirack med husse. Sambon brukar sitta i rummet utanför bastun och slappa mellan varven. Ibland äter han korv när han sitter och slappar. Mirack satt bredvid husse, och precis när jag går förbi får Mirack en bit korv. Jag går vidare in i vardagsrummet, dricker en mun cola, och då:


BÖÖÖÖÖÖÖRRRRPPPP!


Mirack lade av en riktig timmerhuggarrap som vilken pilsnerpimplare som helst hade blivit stolt över... :-)


Eftersom det är svårt att skratta och dricka samtidigt så kom colan upp i näsan. Inte så tjusigt eller damigt, jag vet. Jag hade ju dock kunnat råka spotta ut det på mattan men det gjorde jag nu inte.


"Bättre kolsyra i näsan än cola på mattan"


Det låter väl inte ens särskilt roligt det där med rapen, men jag försäkrar att det var det!Av Karina - 1 april 2011 17:37

 Tvättning och matdags vid mjölkbaren. 

Av Karina - 1 april 2011 15:48

Har någon skämtat med dig aprillo???


Gick du på något av dessa skämt idag?


Hittade ett axplock på nätet:


Tack vare en ny sponsor får alla som besöker musikfestivalen Sweden Rock gratis hårschampoo (Blekinge Läns Tidning).


Olja har hittas under en bensinmack i Brunflo och via ett mikro-raffinaderi kan macken nu sälja bensin och diesel till lågpris (Östersunds-Posten).


Hundbajs kan återvinnas till miljövänliga fyrverkerier. För varje hekto hundbajs som lämnas in till återvinning betalas fyra kronor. (Länstidningen Södertälje)


Lions club i Luleå ordnar tax-free-utförsäljning av mobiltelefoner och annan elektronik efter att ha hittat ett dokument från 1800-talet om skattefri handel (Norrbottens-Kuriren).


Kommunerna i Blekinge blev så inspirerade av miljökampanjen Earth Hour att ljuset ska släckas en timme varje lördagkväll hädanefter (Sydöstran).


SSU i Motala föreslår att gymnasierna ska göras om till nattskolor för att bättre motsvara de ungas dygnsrytm (Motala-Vadstena Tidning).


Rökförbudet för vårdanställda i Skåne följs upp med ett förbud att äta fett och socker under arbetstid (Skånska dagbladet).


Samtliga bildäck ska finnas i fordonet under färd. Vinterdäcken ska ligga i bakluckan på sommaren och sommardäcken ska följa med på vintern (Länstidningen Östersund).


Fotgängare kan dömas för gångonykterhet och hjälmtvång införs när fotgängare klassas som fordon (Sundsvalls Tidning).


Försvaret ska ställa upp för gruvnäringen och frakta malm med Herculesplan (Norrländska Socialdemokraten).


Om man fick 4 spänn för varje hekto hundskit så råkar jag känna en varelse som brukar klämma ur sig dito... :-)  Synd att det bara var på skoj!!!


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se