vovvarochvavar

Senaste inläggen

Av Karina - 6 april 2012 17:05

Såhär i påsktider måste jag bara lägga upp några bedårande bilder på ett lejon och några kycklingar. Sök gärna på nätet och läs den fantastiska och mycket rörande berättelsen om människorna Ace och John och deras vänskap med lejonet Christian. Se även filmen nedan!


      


    

ANNONS
Av Karina - 5 april 2012 20:44

381 (!) bloggbesökare idag och 182 igår! Jättekul att så många besökt bloggen tycker jag!

ANNONS
Av Karina - 5 april 2012 13:20

Störtlöjligt! Arlanda gav mig starttillstånd men Blåkulla vägrade ge mig landningstillstånd på grund av en sådan petitess att min kvast saknar bromsar! De hävdade att risken var för stor att jag skulle krascha in i flygledartornet och därmed åsamka skada på detta.


Jaha, nu blir det till att gå ut på nätet och kolla om det finns några sista-minuten-tågbiljetter till Häx3000. Attsingen!


Av Karina - 4 april 2012 14:34


Hm, få se nu om jag har fått med allt. Kvasten är tankad, kaffepannan fylld och eftersom vi inte har någon katt så får en höna åka med på kvasten istället. Huckle och kjol är framlagt så nu bär det av till Blåkulla imorgon!


Jag provflög kvasten tidigare idag. Bromsarna måste justeras en smula.


 


Av Karina - 2 april 2012 12:30


Igår var vi ute på gården och grejade när den "lilla" snöstormen kom. Snöflingor formade som hagelkulor. Synd att jag inte hade hippienallen i fickan så jag kunde ta en bild på Mirack, för han såg ut precis som en gigantisk punschpralin, mörk med vitt pärlströssel... :-)Av Karina - 1 april 2012 19:56


KAN DU BUGGA KAN DU JOBBA

Det är inte åldern som avgör om det är dags att gå i pension – utan hälsan. Försäkringskassan ska ta reda på vilka som är pigga nog att fortsätta arbeta. Nu är kontrollanter ute och samlar information på PRO-danserna. Av kritiker har de redan döpts till ”buggspioner”.

 
 
FYRKANTIGA HAMBURGARE
Från och med imorgon går vi över till fyrkantiga hamburgare. Det spar utrymme i våra transporter. Men oroa dig inte, det kommer inte att påverka storleken eller smaken på våra hamburgare. Så här kommer t ex vår Big Mac se ut:


IKEA LANSERAR EN JEANSKOLLEKTION


Sist ut bland vårens produktnyheter är BILLY JEANS, förhoppningsvis en blivande klassiker i IKEA sammanhang! Under vintern har uppmärksamma varuhusbesökare kunnat få sig en tjuvtitt på de nya byxorna då flera anställda har haft i uppdrag att hårdtesta dem inför lanseringen.


Det är således dags för ytterligare en blågul jeansmodell att ta över världen. Indigoblå med gula sömmar, för att vara mer specifik.

– I början kändes det helt fel att vi skulle göra det här, men det är väl som det brukar med jeans, säger Mats Kärpil som har varit en av de utvalda.
– De blir bara skönare och snyggare när man använder dem. Denim är lite som textilvärldens motsvarighet till furu, skrattar han.

Mats kollega Minna Dejes har också jobbat i jeans, och berättar att hon var mer positivt inställd redan från början.
– Om vi någon gång skulle börja med kläder så känns det helt självklart att det först skulle bli jeans. Det är en folkbyxa, något som alla kan ha. Dessutom är blått helt rätt inredningsmässigt just nu så det blir lätt att matcha med nya möbler. 
NYTT SÄTT ATT KOMMUNICERA MED DIN HUND

Med SmartDog finns det möjlighet att kommunicera med din hund på ett helt nytt sätt.I telefonen får du ett meddelande som talar om hur din hund mår och vad den är i behov av.

 
 
DET BLIR INGEN JULMUST TILL JULEN 2012
Eftersom det varit en väldigt varm vinter har plantan som man utvinner julmusten från inte kunnat producera något mustextrakt, det kommer därför inte bli någon julmust i år... Påskplantan har däremot stormtrivts i det varma klimatet och producerar massor av påskmust!
 
 
EGMONT FÖRBJUDER BARA ÄNDOR I ANKEBORG

Ändringarna görs efter många klagomål från föräldrar. Kalle Anka & C:o har roat många generationer svenskar med sina serier om ankorna i Ankeborg. Nu sätter man stopp för ankornas lättklädda stil.

De senaste åren har Egmont Kärnan AB varje vecka fått klagomål från bekymrade föräldrar som är mycket oroliga för vad exponeringen av nakenhet kan göra med små barn. Egmont har redan satt igång med att utveckla klädesplagg som ska lösa denna utmaning:


 
STÅPLATSER PÅ RYANAIR-FLYG TESTAS

Ryanair har fått tillstånd att testa ståplatser på kortare flygningar.

Genom att plocka bort fem stolsrader i bakre delen av kabinen ska upp till 50 stående passagerare få plats. Priset för en ståplats är 20 kronor. Försöket ska utvärderas efter cirka hundra kortare provflygningar, några av dem från Skavsta. Redan i morgon, den 2 april, finns ståplatsbiljetter till försäljning.

Kommunikationschef Stephen McNamara, vars kontroversiella uttalanden vid flera tillfällen har vållat debatt, säger att bolaget välkomnar möjligheten att testa ståplatser, ett resultat av lång tids lobbyarbete från företagets sida.

Stephen McNamara har länge talat om ståplatser och hävdar att de är lika säkra som sittplatser.

– Kraschar man så dör man, stående eller sittande, har han tidigare sagt.


 
VÄRLDSPREMIÄR - NU FINNS SKALFRIA APELSINER

Centrum För Fruktförädling i Brämhult har på naturlig väg utvecklat apelsinsorten Bremhultia Pressura – utan skal.

Avsaknaden av skal gör inte bara Bremhultia Pressura lättare att äta, utan minskar också transportkostnaderna: varje år importeras ungefär 80 000 ton apelsiner till Sverige, en siffra som nu kan sänkas med nästan tio procent. Detta är ett hårt slag mot landets bönder och biogasanläggningar, som använder våra apelsinskal till att mata kor, driva lokaltrafik och värma hus.

Världspremiär: skalfria apelsiner


 

TAKHOPPNING

Nu har du möjlighet att kombinera takvandring med freerunning utan tidigare erfarenhet. Upplevelsen passar alla som vill se Stockholms vackra vyer från ovan och söker en extra kick i vardagen. Upplevelsen inleds med att du får en grundlig genomgång av teknik och säkerhet. Därefter beger vi oss upp på taken i Gamla Stan. Med hjälp av Flyjumpers kan du hoppa 3-7 meter utan problem. Vi hoppar mellan 10-20 olika tak. Takhöjd ca 20 meter.

Takhoppning


 

TUGGUMMI SOM GRAVIDITETSTEST

GraviGum är en helt ny revolutionerande graviditetstest, som bara tuggas. GraviGum kommer att ändra färg till rött efter 30 sek., om testen är positiv. GraviGum finns i en 2 st. förpackning. Den er sockerfri och har jordgubbssmak. GraviGum säljs från april månad och endast hos Billiga-Tester.se.NY KOST TILL MJÖLKKOR KAN GE LAKTOSFRI MJÖLK

Forskare vid Valios forskningscenter, Valio Farm Services, i Helsingfors har upptäckt en ko som producerar laktosfri mjölk. Det var vid en rutinmässig mätning av mjölken hos en av korna som den extremt låga laktoshalten först registrerades. Testerna visade att det hänger samman med den nya typ av kost som man inom ramen för ett forskningsprojekt har utfodrat några av korna med och som resulterat i att just den här kon producerar ovanligt stora mängder laktas. Ett ämne som bryter ned laktosen i mjölken och som även produceras i magen hos oss människor.Av Karina - 31 december 2011 18:03


Ja, snart är det 2012!


 Av Karina - 16 december 2011 13:13


Cloetta Kexchoklad med blåbärssmak. Fy för den sure f-n vad äcklig den är! Nu ska Cloetta dra in tillverkningen av den efter att inte kunna få fram den "äkta" blåbärssmaken.


Jag gillar vanlig kexchoklad, men jag AVSKYR choklad med nästan alla fyllningar; romerska bågar, choklad med fruktsmak, marsipanfyllning och kanske det vidrigaste av allt är After Eight!!!


Jag gillar inte vanliga blåbär eller blåbärssoppa något vidare heller, därför kan jag inte åka Vasaloppet! :-) :-) :-)


Sambon gillar dock blåbär men han tyckte också att kexchokladen med blåbärssmak var otäck!


Så, ni som faktiskt gillar denna produkt får väl se till att hamstra nu medan den fortfarande finns kvar!Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se