vovvarochvavar

Alla inlägg under juni 2010

Av Karina - 8 juni 2010 19:53


Vi gick runt i trädgården nu på kvällen och kikade. Det är otroligt så allt grönskar, det här är i mitt tycke den bästa tiden på året.


      

Äppelblom.                      Utsikt över ängarna.        Vinbär på gång.


      

Självspridda penséer.      Planterade penséer. Varför bestämma sig för EN färg..?


             

Syrén, min favorit.    Glömt namnet på denna.     Tulpan.



Av Karina - 7 juni 2010 13:46


I måndags hade vi våravslutning på vävkursen. Vi satte oss i bilarna och åkte en tur till Ateljé Vävglädje i Sunnansjö. Innehavaren Lena tog emot oss och visade oss runt. I lokalen fanns det en liten utställning om fattigmansspets. Förr när man inte hade så mycket pengar eller kunde knyppla själv och ändå ville ha vackra kläder så kunde man dekorera med en sorts spets som man viker och syr av överblivet tyg, till exempel nederdelen på skjortor som inte var utslitet. Det fanns mycket fint att titta på i affären, och vi gick allihop och tittade på materialavdelningen där det bland annat fanns mattrasor och varp. De flesta av oss hade en kasse med sig därifrån... Sen fikade vi med jättegod smörgåstårta som vår väv-fröken hade med sig, och till efterrrätt bjöd Lena på banankaka. Vi har jätteroligt på våra kurskvällar, så även i Sunnansjö. Vi pratar och skrattar om vävning och om saker som inte är fullt så väviga...


Tack Lena för att vi fick komma och tack till väv-fröken för den smarriga smörgåstårtan!!!


Klicka på bilderna för att se dem i större format.


        

Några av mattorna som fanns till försäljning.


        

Kläder dekorerade med fattigmansspets.


                

Även andra inredningsdetaljer finns i butiken.


        

Bomullstrasor i massor! Sådana här lampor man dekorerar med tygtrasor är moderna nu. Bland annat Lulu Carter i Äntligen Hemma tillverkade en sådan.





Av Karina - 6 juni 2010 23:19


  


Idag har det varit en riktig slödag. Tänkte göra något riktigt enkelt till kvällsmat, eller beställa pizza. Istället gjorde jag fläskfilégryta med gräddsås, bacon och champinjoner. Nåt enkelt var det ja... När jag väl börjat steka filén kunde jag lika gärna fortsätta och steka några grejer till...

Igår var en aktiv dag. Vi var på loppis, åkte sedan på hot rod-träff, åkte hem och gick på grillknytis och sedan var vi och såg Larz-Kristerz på kvällen.


Undra på att vi var trötta idag. Särsklit Mirack som träffade kompisar både på loppis, hot rod-träff och grillknytis.




Av Karina - 6 juni 2010 02:03

Jag är uppe än!


Kom nyss hem från parken där Larz-Kristerz spelade. De var bra som vanligt, synd bara att det inte kom lika mycket folk som förra året.


Nä, nu är det nannadags, det är ju "missinassen". Är skittrött!


GOD NATT!


  




Av Karina - 2 juni 2010 15:41


I söndags blev de äldsta kycklingarna två veckor gamla. Här kommer några bilder på hur de såg ut imorse.


     

Man kan nu tydligt se hur mycket fjädrar de börjar få. Det verkar som om det blir många bruna. Vi hoppas jättemycket på att få en grå höna, eftersom vår tupp har grått i fjäderdräkten. Helgrå mönster är inte så vanligt, de vanligaste nyanserna är svart- eller brunmönstrade.

Kycklingarna får lite gräs förutom sitt vanliga foder, och de brukar sprätta runt maten och krafsa i den. Mirack tycker fortfarande att kycklingarna är lattjo små prylar.







Ovido - Quiz & Flashcards