vovvarochvavar

Alla inlägg under juni 2010

Av Karina - 18 juni 2010 16:26


Victoria och Daniel är säkerligen skitnervösa nu. Inte nog med att de ska gifta sig, något de flesta brukar få fjärilar i magen av, men att göra det inför miljontals TV- och webtittare måste vara något värre.


I nio år har de varit ett par, så det är väl på tiden att de får gifta sig. De har väl väntat länge nog nu?


Såna som "vet bäst" har ju gaggat i pressen om att Kungen inte ska få överlämna sin dotter vid vigseln. "Så gör man inte enligt svenska traditioner" och "vid hennes ålder behöver man väl inte sin pappa". Det är Daniel och Victorias bröllop (även om vi skattebetalare pröjsat en del) och om de så skulle vilja cykla enhjuling fram till altaret så borde de få göra det!


Ni som är intresserade av bröllopet, läs gärna den här bloggen. Marko jobbar på TT och de ska givetvis vara på plats i Stockholm imorgon under festligheterna.


http://marko-saavala.blogspot.com


Absolut inget illa ment, men är inte Daniel väldigt lik Boxer-Robert? När han har sina glasögon på sig.



     


   


          


  

Av Karina - 17 juni 2010 16:55


I vår trädgård har vi flera lupinknoppar som håller på att slå ut, lupinerna har just börjat blomma här, men om man åker 2 mil bort så är många lupiner på god väg att blomma över. Undrar om vårt hus ligger i nån sorts arktisk zon..?


Vi har haft lupiner i dikena hemma i många år, och det roliga med dem är att när de sprider sig så bilder de nya färgmönster. De ursprungliga lila, vita och rosa kan bli nån sorts hybrider med två olika färger i. De skiftar från år till år tycker jag. Ibland är det mest vita med blått i, andra år lila med rosa i.


        



        

Blommorna till vänster kommer vi aldrig ihåg vad de heter. Vi kallar dem för sorkblommor eftersom blomlökarna sägs ha en avvisande effekt på sorkar.

Blommorna till höger är aklejor.



Av Karina - 13 juni 2010 20:39


Har klippt gräset nu på kvällen. Alltid lika tråkigt. Man skulle ha nåt sånt här och klippa med istället:




Nä, nu ska jag se till höns och kycklingar för natten och sedan blir det ett av mina favoritprogram: COLD CASE!!!



Av Karina - 13 juni 2010 00:47


Vilken av dessa tycker ni är bäst? Originalet med Tom Cruise eller någon av de otaliga kopior som finns? Här har jag lagt in versionen med butlern Niles från TV-serien Nanny.


Skitbra låt dessutom!








Av Karina - 12 juni 2010 22:54


Idag har det regnat precis hela dagen.


Mirack är en allvädershund sånär som på regn. Sambon vaknade först idag. Gick upp och skulle släppa ut hunden för en morgonpink. Först låg Mirack kvar i sin säng och låtsades inte märka att husse gick upp. Husse lockade på honom, då släääpade han sig ut i hallen, gick ut på trappen, kostaterade att det fortfarande regnar och ville sen in igen. Sambon sade "Ska du inte gå och pinka"? Mirack masade sig ner för trappen, pinkade på en gång och sen fort in igen. Ingen onödig morgonnosning där inte! Han var likadan nu på kvällen när sambon var ute och grejade med tomatplantorna. Mirack satt på trappen i torrt förvar mesta tiden, då och då gjorde han en ytterst hastig koll vad husse pysslade med, sen in under tak igen.

Men om man skulle ha tagit fram bilnycklarna och frågat om han ville följa med då hade han trotsat regn, jordbävning och en tyfon för att ta sig till bilen... :-)


  

"Kan vi gå in nu och strunta i det här utefjamseriet?"

Av Karina - 11 juni 2010 12:07


När Mirack har varit ute så tar han oftast med sig en eller flera souvenirer in i huset. Han har en väldigt tjock svans, långa benhår och yviga byxor. De är som gjorda för att dra med sig allehanda naturattiraljer.  Men han måste ju få vara hund också, så vi får glatt kratta ur det värsta när han kommer in... :-)


  





Av Karina - 10 juni 2010 21:15


Idag har vi varit och hälsat på Miracks uppfödare. För några veckor sedan fick hans lillasyster Nyxan en valpkull. Idag blev de fyra veckor gamla. Mamma Nyxan längst till höger.





                

                                                  
        
         
                                                  
       

Av Karina - 10 juni 2010 15:08


Har sett alla tre säsonger av programmet, vilka helsköna personer de verkar vara!




Ovido - Quiz & Flashcards